Kindje Wiegen in Medemblik

Informatie

* Kindje Wiegen Medemblik
* St. Martinuskerk, Ridderstraat 5
* Eerste Kerstdag, van 1300 tot 1400 uur
* Gratis entree, vrijwillige bijdrage is welkom
* Voldoende parkeergelegenheid in de omgeving


St. Martinuskerk Medemblik

Locatie

De St. Martinuskerk is de kerk van de H. Martinus parochie. De parochie uit Medemblik dateert van heel lang geleden, ze wordt voor het eerst genoemd in een stuk uit 1118. De bouw van de tegenwoordige St. Martinuskerk is begonnen in 1902 en op 21 juni 1903 is de kerk officieel in gebruik genomen. Vóór de huidige kerk heeft op deze plaats een andere kerk gestaan, gebouwd in 1782 en afgebroken in 1902. Daarvoor heeft er nog een andere kerk gestaan die ook 120 jaar dienst heeft gedaan en daarvoor was de nu Nederlands Hervormde Bonifatiuskerk tot 1572 de katholieke kerk van de stad Medemblik.
Vele vrijwilligers organiseren Kindje Wiegen Medemblik

Organisatie

De organisatie van Kindje Wiegen is in handen van een grote groep vrijwilligers. Kindje Wiegen is op Eerste Kerstdag, maar de voorbereidingen starten elk jaar al in oktober. De organisatie staat open voor enthousiastelingen die mee willen helpen. Op en voor Eerste Kerstdag is er genoeg te doen. Iets voor jou? Of voor je kind(eren)? Er is altijd wel een taak of rol die bij jou past!

Stuur een e-mail naar kindjewiegen.medemblik@gmail.com voor meer informatie of om je direct aan te melden als vrijwilliger.

Brigitte en Rob Meester namen in 2011 afscheid van Kindje Wiegen Medemblik

Historie

Kindje Wiegen wordt in Medemblik sinds 1999 georganiseerd. Brigitte Meester nam in 2011 afscheid, ze was samen met haar echtgenoot Rob vanaf het begin betrokken bij het Kindje Wiegen. In een artikel in YouMedemblik in 2010 zegt Brigitte het volgende over de start van Kindje Wiegen: “Wij hebben het evenement destijds in het leven geroepen omdat er voor de allerkleinsten niet zoveel te doen was tijdens de Kerstviering. Kindje Wiegen is trouwens niet alleen voor de kleintjes bedoeld: jong en oud zijn van harte welkom. Het leek ons leuk de kerk voor iedereen open te stellen tijdens Kerst."

Klik hier voor het artikel uit YouMedemblik over Kindje Wiegen
.
Mocht u om welke reden dan ook bezwaar hebben tegen het gebruik van een bepaalde foto op deze website, stuur dan een e-mail naar kindjewiegen.medemblik@gmail.com.
Kindje Wiegen Medemblik
Make a Free Website with Yola.